Van alles waarover je waakt, waak vooral over jouw hart, het is de bron van jouw leven

Als ik hierover nadenk komen er een paar vragen bij me op. Waarom moeten we waken over ons hart en waar tegen?

 

Hoe langer ik hier bij stil sta, des te meer ik besef hoeveel pijn sommigen van ons hebben inclusief mezelf. Dan heb ik het niet over lichamelijke pijn. Ik heb het over emotionele pijn. Pijn van binnenin. Pijn die niemand ziet.

 

Rekenen we niet af met deze pijn, dan kan deze pijn aandoeningen in ons lichaam veroorzaken. Meer en meer besef ik dat we door het leven gaan zonder te beseffen dat we soms zelf de oorzaak van bepaalde aandoeningen kunnen zijn. Denk hierbij aan stress, burn-out. Wat laten we ons toch veel overkomen.

Jouw gedachten zitten op de troon van jouw hart

Je hart is je innerlijk dat verborgen is voor anderen, daar wonen je diepste gedachten en gevoelens, jouw hart verlangens. Ook je geweten maakt deel uit van je hart. Als jong kind was je hart onbedorven en had je een rein geweten.

 

Vooral als je jong bent is het enorm belangrijk wat je binnenlaat in je hart. Er zijn veel slechte invloeden, die vooral via allerlei media binnen willen dringen. Je hart is de oorsprong van je leven, je levensbron. Wat in je hart woont komt op één of andere wijze naar buiten door wat je denkt en zegt.   

 

De kracht van ons denken
Je leven wordt gevormd door je gedachten. Wat je denkt kan jouw gezondheid en welzijn beïnvloeden. Daarom is het essentieel voor gezondheid en welzijn om een positieve levenshouding te hebben. 

 

Positief denken
Als je iets ziet of hoort dat je pijn doet of boos maakt, kan het je gedachten negatief beïnvloeden. Probeer jouw gedachten de revu te laten passeren en wees ervan bewust dat je de negatieve gedachten ombuigt naar positieve gedachten over deze specifieke kwestie of persoon zullen zijn. Zo hou je jouw innerlijk zuiver.

 

Woorden hebben kracht (communicatie)
Je gedachten kunnen je spreken beïnvloeden. Daarom is het van essentieel belang dat wat we willen zeggen eerst in onze gedachten verwerkt moet worden voordat we iets zeggen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is mogelijk. Spreek de waarheid en heb niets van doen met leugens en misleidende woorden.

 

Je lichaam kan begrijpen wat je zegt en ernaar handelen. Accepteer dus geen negatieve woorden van anderen over jou. Zelfs niet hoe ze je laten voelen. Dit is hoe negativiteit zich in je lichaam kan ontwikkelen en nestelen.

 

Het vernieuwen van jouw denken
Dit betekent dat je het negatieve kunt omkeren door je denken dagelijks te vernieuwen en krachtige, positieve woorden te gebruiken. De beste remedie hiervoor is, vergeef snel en laat het los

 

Vertrouwen
Focus op het goede en heb vertrouwen. Schaam je niet. Laat jouw gedachten eerst de revu passeren. Plan zorgvuldig wat je doet, en wat je ook doet, het komt goed. 

 

Het hart is de kern
We stellen ons open voor veel negatieve zaken door onze ogen, oren, mond, gedachten en emoties. Wat je ziet, denkt, hoort, spreekt en voelt zal een directe invloed hebben op je geest, ziel en lichaam. Het hart is de kern van je wezen waar alles doorheen stroomt. Wees ervan bewust aan welke dingen je hecht.

 

Bescherm je hart tegen het negatieve voordat het effect heeft op je geest, ziel en lichaam

 

Heb jij behoefte om je te ontwikkelen op het gebied van de kracht van jouw zelfbewustzijn, schrijf je in voor een gratis intakegesprek. In dit intakegesprek onderzoeken we samen wat jouw coachvraag is voor jouw Personal Life coachtraject. 

 

Tevens is dit gesprek ook bedoeld om te kijken of er wederzijds een goed gevoel is voor onze samenwerking.

 

Foto gemaakt door Peggy Sabajo
Handen: Patricia Balrak

 

    Formulier Personal Life Coaching