Het verhaal achter mijn quote

“Jouw stem is de vingerafdruk van jouw zijn

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. In de letterlijke zin van het woord is dit natuurlijk ook zo, want elke type vogel heeft zo zijn eigen geluid. Aan het geluid herken je ook het ras. Een Pauw klinkt anders als een Mus, een Arend klinkt weer anders als een Raaf en ga zo maar verder.

 

Zo is dit ook met de mens. Een ieder heeft zo zijn of haar eigen stemgeluid waaraan je elkander kan herkennen. Zelfs het stemgeluid van land van herkomst is te herkennen. Een ieder is uniek gemaakt en heeft een unieke stem vanaf geboorte meegekregen.

 

Klankkleur
De klankkleur ook wel timbre genoemd kan bijvoorbeeld warm, romantisch, donker, vrolijk, scherp of sprankelend zijn. Het geeft een bepaalde sfeer van gevoel weer. De regisseur van deze atmosfeer ben jij. Tijdens het vocal coachtraject leer je hoe hiermee om te gaan.

 

Emotie
De emotie in de stem geeft aan hoe men zich voelt op dat moment.

Voelt men zich Blij, Bang, Boos, Bedroefd of Beschaamd? En hoe klinken deze emoties?

Jouw stem is de vingerafdruk van jouw zijn

Door stem training leer je hoe je jouw stem technisch kan gebruiken. Door stem coaching leer je te luisteren naar jezelf en ontdek je dat er veel meer in jou zit. Hierdoor leer je jouw stemgeluid kennen op een diepere laag door jouw gedachten te laten weerklinken met jouw uniek stemgeluid. Zo krijg je verbinding met jezelf en met jouw stemgeluid. Hetzij geluid gepaard door te neuriën, zuchten, fluisteren of schreeuwen. Resoneert jouw stemgeluid met de woorden die jij zingt of uitspreekt?

 

Door deze methode leer je beide combineren. Je leert te leven, te praten en te zingen vanuit het diepst van jezelf. Als het ware word jij het lied en ben je één met wat je denkt, voelt, zegt en doet. Door deze wijze van vocal coaching ontdek je jouw stem, jouw ware identiteit. Met deze wijze van vocal coachen wordt het een ontdekkingsreis naar jezelf.

 

Een mooi voorbeeld hiervan is verfilmd in de film “Happy Feet”

 

Heb jij interesse om je op dit gebied te ontwikkelen, schrijf je in voor een gratis intakegesprek. In dit intakegesprek onderzoeken we samen wat jouw coachvraag is voor jouw Vocal Coach Traject.

 

Tevens is dit gesprek ook bedoeld om te kijken of er wederzijds een goed gevoel is voor onze samenwerking.

 

    Formulier Vocal Coaching