Heb je een verschuiving opgemerkt? De geest van woede in onze gemeenschap lijkt plaats te maken voor een geest van verontwaardiging. Wat zie jij? Dit is een vraag die een facebook vriend van mij op zijn facebook heeft gesteld.

 

Ik heb hier over nagedacht en ik moet zeggen naast het trieste feit van degenen die we hebben verloren tijdens deze Covid-19 crisis, ik nog steeds het licht kan zien aan het einde van de tunnel.

Sommigen van ons maken er hun ding van. Hoe WIJ willen dat het is en en moet zijn en zijn teleurgesteld als God zaken doet die niet aan onze verwachtingen voldoet.

 

Ik kan het mis hebben, maar voor mij is het alsof we stap voor stap in het nieuwe hier en nu lopen. Door de lock down ervaar ik hier in Nederland dat we met de afstand die we moeten houden, beleefder zijn naar elkaar.

 

Hoe vreemd het ook klinkt, uiteindelijk kunnen we niets overhaasten, we kunnen nergens voor weglopen. Met deze lock down hebben we meer dan ooit tijd voor elkaar. Met deze afstand wordt het verlangen elkaar te zien en te omhelzen sterker. Nu denken we veel meer na om vervolgens te handelen.

 

Op social media vinden we nieuwe manieren om echt met elkaar in contact te komen en elkaar aan te moedigen. Gospel video’s zijn populair op social media en mensen worden aangemoedigd door de boodschap van deze video’s.

 

Hezekia Walker verwoord het met zijn lied “It will get better” en ja, het zal beter worden. Ik ben er van overtuigd, dat we alles in huis hebben en vindingrijk zijn, om met elkaar in éénheid dit te doorstaan.

 

Liefde is het laatste gebod. Mijn wens is dat wanneer deze corona-situatie voorbij is, wij geleerd hebben en het door kunnen geven dat we op vreedzame en liefdevolle wijze met elkaar om moeten gaan. Het begint jezelf. 

 

Het kan alleen maar beter worden als we gezamenlijk iets doen aan het leed in de wereld. We moeten onze krachten bundelen en helpen het menselijk lijden te stoppen. En daar bedoel ik mee mensenhandel stoppen, kindermishandeling stoppen, hongersnood stoppen. De weduwen, wezen, ouderen en zieken helpen. Dan zal het beter gaan. 

 

We kunnen eenvoudig niet meer terug naar hoe het was. Oude wijn kan je gewoon weg niet in nieuwe wijnzakken doen. Want hoe het was hoorde het niet te zijn. 

 

Veel liefs,

 

Patricia Balrak