T99 Album “Children of Chaos” – “Maximizor” 1992 met Zeno, Patricia and Perla.

T99 Children of Chaos
T99 Children of Chaos Zeno
T99 Maximizor
T99 Children of Chaos Patricia
T99 Children of Chaos
T99 Children of Chaos Perla

‘s Middags kreeg ik een telefoontje van Perla. Een producer in België genaamd Patrick De Meyer, had iemand nodig om de tekst te schrijven voor een techno nummer en als het kon dit ook in te zingen. Daarna kreeg ik een telefoontje van Patrick zelf en binnen twee uur ontving ik per koeriersdienst het bandje met de muziek.

Nadat ik de muziek beluisterd had, kreeg ik een idee en binnen 20 minuten had ik de tekst en melodie ingezongen op een cassettebandje. Ja je leest het goed een cassettebandje. Ik stuurde het cassettebandje terug per koeriersdienst en laat die avond ontving ik een telefoontje terug van Patrick. Kun jij zo spoedig mogelijk naar de studio komen om het in te zingen? ……Morgen!!!

Zo gezegd zo gedaan. De volgende dag werden de studio opnames gemaakt met Perla en ik samen. Zeno de rapper schreef en rapte zijn deel.

Enkele maanden later werd ik gebeld om de video in London op te nemen. Met ons vieren Zeno, Perla, Patrick en ik zijn we vroeg in de ochtend naar London gevlogen. Het was leuk om te doen en het was keihard werken. Wachten op de kleding die speciaal voor de videoclip gemaakt waren, wachten totdat een ieder klaar was met make-up, wachten totdat de dansers met hun video opname klaar waren, lunchen, wachten op licht en geluid, wachten en nog eens wachten.

Ik vond het geweldig dat de hairstylist vroeg wat ik met mijn haar wilde doen. Ik zei spike it up! Vlecht het met ijzerdraad, dus moest men op mij wachten want er moest met spoed ijzerdraad gekocht worden en het effect is te zien in de clip.
De video opname duurde de hele dag tot bijna middernacht. Het was een mooie en fijne samenwerking.

Jaren later zijn we naar Japan afgereisd om daar op te treden voor de MTV-kersteditie. Daar ontmoetten we alle techno groepen van over de hele wereld. Duizenden fans kwamen naar T99 kijken en gingen helemaal uit hun dak. De manier waarop de mensen reageren was overweldigend.

De techno muziekwereld is anders dan dat ik gewend ben. Dit was met een backingtrack. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een DJ. Ik ben gewend life muziek te maken en zal dat ook altijd blijven doen. Maar ik ben dankbaar dat ik dit mocht meemaken.

Hartelijk dank allemaal voor deze bijzondere ervaring.

Alle nummers op het album “Children of Chaos” zijn geproduceerd door Patrick De Meyer en Olivier Abbeloos.

Video van 1992 is niet van al te beste kwaliteit.

Zeno en ik hebben de tekst apart van elkaar geschreven. Zijn tekst gaat over wat er in de wereld gebeurt, een waarschuwing en het aanmoedigen om het juiste te doen. Mijn tekst staat voor, klaar staan voor anderen niet alleen fysiek maar ook door gebed. De boodschap van Maximizor geldt nog steeds voor vandaag de dag.